Категорії
Новини

Які радіатори опалення з алюмінію краще вибрати

Алюмінієвий радіатор опалення має привабливий зовнішній вигляд та прийнятну ціну. Крім того, такі вироби знаходяться на лідируючих позиціях за параметром тепловіддачі. Ці товари мають свої технічні та конструктивні особливості, тому варто розглянути їх докладніше, щоб зрозуміти, які вироби кращі.

Ливарні моделі та їх переваги

Купити алюмінієві радіатори литевого типу можна для отримання надійного виробу, стійкого до перепадів тиску. При виробництві цього продукту кожна секція відливається окремо під тиском алюмінієвого сплаву, який називається силуміном. Після цього кожна секція приварюється до іншої. Це дозволяє створювати батарею радіаторів необхідної теплової потужності.

Серед переваг такого виду виробів можна виділити такі:

  • з’єднання виходить максимально герметичним та надійним;
  • шви стійкі до перепадів тиску у системі;
  • можна модифікувати виріб під свої потреби додаванням секцій;
  • підходить як для центральної, так і для індивідуальної системи опалення.

«За рахунок трудомісткості та складності технології виробництва така продукція коштує дорожче. Багато покупців вважають за краще переплатити, але отримати надійний алюмінієвий радіатор опалення, при використанні якого виключено прориви».

У чому особливість екструзійних радіаторів

Для надання більш дешевих товарів на ринок, було розроблено технологію видавлювання виробу за допомогою високого тиску на екструдері. Після цього заготівля спресовується з верхніми та нижніми колекторами, які виготовляються методом лиття. Додатково серед особливостей цього товару можна назвати те, що з об’єднанні частин радіатора застосовують композитний клей. Так товар виходить ще дешевшим.

Серед переваг виділяються такі особливості:

  • мають вищу тепловіддачу, ніж попередній варіант;
  • внутрішній об’єм майже вдвічі менший, ніж у литої моделі;
  • ребра більш тонкі, що робить виріб легшим;
  • вартість істотно нижча. 

Таку батарею не можна розібрати та переробити. Крім того, є ризик зношування ущільнювальних гумок, і може утворитися текти в місцях з’єднання колектора секцією. Такі вироби можуть видавати тріск через температуру. 

На алюмінієві батареї ціна часто є показником якості. У магазині Smart Climate Group можна вибрати товари від різних виробників та детально ознайомитися з характеристиками по кожній позиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи

This site is registered on wpml.org as a development site.